Rezultatele AGA 2011

by Kin
Categories: Concursuri
Comments: No Comments
Published on: 19/11/2011

A fost un an foarte bun pentru Aquatic Gardeners Association International Aquascaping Contest. 2011 a adus foarte mulți participanți, un număr care aproape dublează recordul anterior. Atât de mulți încât anul acesta a fost nevoie de adăugarea a noi categorii, aceasta ducând la apariția a noi câștigători. În plus, nano-acvariile și-au primit propria lor categorie anul acesta.

Începând cu ediția 2011, AGA lansează un nou premiu, “Larry Lampert Most Innovative Award”, un premiu pentru aquascape-urile inovative sponsorizat de Zoo Med Laboratories Inc. și prezentat în onoarea președintelui AGA care-a plecat dintre noi de curând.

 

Juriul din acest an a fost format din figuri marcante ale aquascaping-ului, judecători care-au muncit foarte mult în scurta perioadă pe care-au avut-o la dispoziție, ca să clasifice multitudinea de aquascape-uri participante:

 • Karen Randall – USA - “Niciodată nu se ușurează munca de a judeca acest concurs! Mulțumesc tuturor pentru privilegiul de a evalua atâtea aquascape-uri cu adevărat frumoase. Cei dintre voi care-ați câștigat trebuie să fiți foarte bucuroși, pentru că ați făcut-o într-o concurență acerbă. Cei dintre voi care n-ați câștigat, să nu fiți triști. Foarte multe layout-uri din fiecare categorie sunt demne de locul I, a fost extraordinar de greu pentru noi din juriu, să alegem. O treabă excelentă!”
 • Oliver Knott – Germania - “Felicitări participanților! Ați făcut o treabă foarte bună și a fost foarte greu să alegem un favorit. A fost o plăcere să vedem atâtea opere de artă!”
 • Inderjeet Singh Bansal – India - “Toți participanții au făcut totul ca să creeze aquascape-uri frumoase. M-am simțit bine în fiecare moment al judecării. Felicitări pentru toți câștigătorii. Sper ca cei care nu s-au descurcat prea bine să învețe de la câștigători și să se descurce mai bine în anii următori. Noroc bun!”
 • Luca Galarraga – Brazilia - “În primul rând vreau să mulțumesc pentru oportunitatea de a judeca în cadrul unui concurs așa important, a fost o mare onoare pentru mine. Am fost impresionat de numărul de participanți. A fost foarte multă (dar plăcută) muncă și foarte greu de ales dintre atâtea opere. Nivelul de calitate al aquascaping-ului crește în fiecare an, iar câștigătorii trebuie să fie plini de mândrie având în vedere competiția. Felicitări participanților, sper să ne întâlnim din nou la anul!”
 • Drinda Jacobson – USA - “Ce onoare să particip la judecarea acestui concurs! A fost o treabă grea să mă decid între toate aceste uimitoare acvarii participante. Foarte multe au fost foarte apropiate ca și calitate. Atât talent s-a expus aici! Felicitări câștigătorilor!”
 • Phil Edwards – USA - care pe lângă atragerea sponsorilor, anul acesta s-a ocupat și cu judecarea categoriilor Biotope și Paludarium, atunci când Drinda a avut un conflict de ultim moment.

 

Sponsorii de anul acesta au fost Seachem, Zoo Med, Aquabid.com, Aquatic Eco-Systems, Kingfish Services, DFWAPC, Segrest Farms și Fishchick Aquatics.

De tehnicalități s-a ocupat ca de obicei Erik Olson de la The Krib care anul acesta a adus o nouă înfățișare site-ului, adăugând și câteva noutăți. Erik a avut ajutor în direcția designului în persoana lui Amit S. Bapat, iar Jen Williams s-a ocupat de bannere și reclame.

 

Vă prezentăm acum noua împărțire a categoriilor împreună cu câștigătorii, urmând să revenim pe viitor cu o galerie mai stufoasă a lucrărilor participante.

 • Aquatic Garden, mai mici de 28L
 1. Rocks – Knispel Jan-Simon – Germania
 2. A garden in forest – Fabian Kussakawa – Brazilia
 3. The Lane – Serkan Cetinkol – Turkey

 

 • Aquatic Garden, 28L ~ 60L
 1. Pha Charoen – Jirasuda Wetchasit – Thailanda
 2. Himalaia Dreams – Adriano Montoro Nicácio – Brazila
 3. Beyond the limits -  Fabian Kussakawa – Brazila

 

 • Aquatic Garden, 60L ~ 120L
 1. Shiratani Ravine – Mustafa Erdogar – Turcia
 2. Spring colors – Luidi Rafael de Souza Doim – Brazilia
 3. Ember cove – Jordan Ngoh – Australia

 

 • Aquatic Garden, 120L ~ 200L
 1. Firmament – Chow Wing Ki – China
 2. Lost – Robertus Hartono – Singapore
 3. September – Sim Kian Hong – Malaezia

 

 • Aquatic Garden, 200L ~ 320L
 1. Alongside – Hui Kam Man (Cliff Hui) – Hong Kong
 2. Years of solitude – Luis Carlos Galarraga – Brazilia
 3. PILLAR CLIFF GLORY – Wong Wai Hung Tony – Hong Kong

 

 • Aquatic Garden, 320L sau mai mari
 1. The Heart of Paradise – Michael G.W. Wong – Hong Kong
 2. The pillars of the earth(How to disappear completely) – Pasquale Buonpane – Italia
 3. Verdant Gorge – Wang Chao – China

 

 • Biotope Aquascape
 1. Malawi Bliss – Poiana Silviu Nicolae – România
 2. Usumacinta River – Lee Nuttall – United Kingdom
 3. Honduran stream – Lee Nuttall – United Kingdom

 

 • Paludarium
 1. Mother Nature – Andreas Ruppert – Germania
 2. Creeperland – Armands Končus – Latvia
 3. Harmonic nature – Luidi Rafael de Souza Doim – Brazilia

 

 • Larry Lampert Most Innovative
 • A World Apart – James Starr-Marshall – Anglia

 

 • Best of Show
 • Alongside – Hui Kam Man (Cliff Hui) – Hong Kong

 

România a avut mulți participanți pe care o să-i prezentăm într-un articol viitor. Dintre cei care ne-au reprezentat țara la AGA, o rundă de aplauze merită Silviu Poiană care-a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului cu biotopul său, Malawi Bliss.

Felicitări tuturor participanților și câștigătorilor! Țineți aproape pentru mai multe articole pe acest subiect. Ultimul mare eveniment al anului de aquascaping 2011 tocmai s-a încheiat și ne-a adus multe opere de artă pe care să le admirăm. Enjoy!

 

 

Pe aceeași temă:

No Comments - Leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Welcome , today is Sunday, 16/06/2024