IBAC – International Balkan Aquascaping Contest

by Kin
Categories: Concursuri
Comments: No Comments
Published on: 06/08/2011

IBAC este concursul de aquascape balcanic organizat de Bulgarian Aquatic Encyclopaedia (cel mai importantă comunitate acvaristică din Bulgaria), aflat la prima ediție. După un câstigător la AGA 2006 și un altul în primii 100 la IAPLC 2007, vecinii noștri s-au pus pe fapte mari. Concursul balcanic este într-adevar la prima sa ediție, însă nu-i prima dată cand BAE organizează ceva. Anul trecut au mai pus-o de-un aquascaping contest, cu Bailin Shaw (board member în DFWAPC), Jason Baliban și Phil Edwards în juriu.

Juriul de anul acesta a fost format din Oliver Knott, George Farmer, Luis Navarro, Marian Manyovski și Nikolai Kraltchev, un juriu destul de echilibrat aș spune. În jurizare a cântărit în proporție de 50% impresia artistică, și câte 10% creativitatea, atmosfera naturală, condiția plantelor, potrivirea peștilor cu designul layout-ului și aranjamentul plantelor, compoziția. Premiile au fost oferite de SERA și TETRA și au constat în euro, respectiv 200, 120 și 80, pentru primele 3 locuri. În plus, a intervenit și Oliver Knott cu câte un sac din Nature Soil-ul său, pentru cele 3 coronițe.

Și astfel ajungem la rezultate, care s-au dat spre citire marelui public pe 19 iulie. 37 participanți, dintre care 5 români. Dragomir Bimbea din Cluj s-a clasat pe locul 34 cu un de biotop de 300l. Petru Frunză din București, locul 29 pentru un nano de 12l calificat ca “o bună variație de iwagumi” de catre George Farmer. Emil Vișan din București a ajuns pe locul 23 pentru un frumos “dans al sirenelor” de 33l. Alexandru Calance din Radauți, locul 15 pentru un setup de 54l cu care a luat și-un world ranking 929 la IAPLC. Și Costin Sebastian Ciprian, un foarte bun loc 5 pentru un frumos layout “insulă”. Acest bazin a fost foarte apreciat de Oliver Knott, George Farmer și Luis Navarro. Unul din ceilalți doi nu s-a obosit să ne ofere o traducere a feedbackului, iar celălalt i-a acordat lui Sebastian puncte mai puține nefiind prea mișcat de acest (citez) “layout clasic central, lipsit de emoție“.

 

Primele 10 layout-uri, în ordinea premiilor:

 

 

Pe aceeași temă:

No Comments - Leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Welcome , today is Wednesday, 05/10/2022