BAM se apropie, cu o lunga lista de activitati

by Kin
Categories: Evenimente
Tags: ,
Comments: No Comments
Published on: 24/09/2011

După cum știți deja, BAM este evenimentul acvaristic ce are loc la Barcelona pe 1 și 2 octombrie, eveniment ce include și un concurs de nano-aquascaping live. Informațiile despre acest eveniment au fost dezvăluite gradual, prin urmare acum venim cu noutăți. Avem detalii despre activitățile ce se vor desfășura la această întâlnire, prelegerile programate, workshopuri și expoziții.

 

CONCURS

BAC (Barcelona Aquascaping Contest)

Am vorbit deja într-un articol anterior despre concursul live de aquascaping organizat în cadrul BAM. Înscrierea costă 15 euro, acvariul împreună cu lampa, filtrul și substratul sunt oferite de sponsori, iar hardscape-ul și plantele sunt responsabilitatea concurenților. După jurizare, layout-urile rămân 2 zile la expoziție apoi fiecare aquascaper își ia creația acasă. Bineînțeles, cu acvariul, filtrul, lampa și substratul, donație a AAB.

 

PRELEGERI

Pisicile de apă dulce (freshwater stingrays), experiența reproducerii

Duminică 2 octombrie, Ernesto Roa va prezenta aceste curioase, fascinante și aproape necunoscute creaturi, foarte rar întâlnite în acvarii. Vor fi prezentate aspecte importante în această direcție, precum îngrijirea și hrănirea în acvarii. De asemenea, reproducerea în captivitate (P. Leopoldi x P. sp. “Pearl”) va fi explicată și discutată. Această împerechere a fost realizată cu succes pentru prima data anul trecut în Spania, de către Quino Ballesteros, un pasionat al speciei, membru al AAB.

 

Reproducerea la Thor amboinensis

Sâmbătă 1 octombrie, specialistul și cunoscutul personaj ce studiază lumea nevertebratelor, Xema Romero ne va prezenta o incursiune în acvaristica marină, explicând reproducerea speciei Thor amboinensis. Discuția va cuprinde toate aspectele necesare reproducerii și va prezenta ciclul complet al acesteia, în detaliu. Ca de obicei, prelegerea va fi asezonată cu uimitoarele fotografii prezentate de Xema Romero.

 

 

 

Bolile de pești tropicali întâlnite la peștii de apă dulce

Dr. Gerald Bassler, cunoscutul biolog belgian specializat în patologia peștilor va ține în a doua zi a evenimentului o scurtă conferință despre diagnosticarea și tratamentul principalelor boli pe care le întâlnim cel mai des la peștii de acvariu. Cu peste 30 ani de experiență în acest domeniu, Dr. Bassler este autorul multor cărți dedicate bolilor peștilor ornamentali, atât de apă dulce cât și marini, cărți ce includ si metode de diagnosticare pentru profesioniști. Cu ocazia prelegerii sale, el va prezenta “Handbook of fish diseases. Tropical ornamental pond and prawns” un magnific manual ilustrat. Pentru fanii interesați, Dr. Bassler o să ofere și exemplare cu autograf.

 

Reproducerea la Pterapogon kauderni

Miguel Castells este un mare acvarist marin ce a avut mai multe experiențe încununate de succes în direcția înmulțirii speciilor marine (căluți de mare, kauderni, etc). Sâmbătă, 1 octombrie, el ne explică reproducerea peștelui cardinal, împreună cu tot ciclul de înmulțire, tips and tricks și informații sigure acumulate într-o viață de experiență cu acești pești.

 

 

WORKSHOPS

“Aquascaping” cu George Farmer și “Tăierea coralilor” cu Emilio Cortes

Prestigiosul aquascaper britanic George Farmer va susține un workshop pe tema aquascapingului. Cum altfel ar putea realiza aceasta decăt prin amenajarea unuia aquascape la nivelul cu care ne-a obișnuit?

De asemenea, directorul acvariului public de la Universitatea din Murcia pe numele său Emilio Cortes, un mare acvarist de altfel, va prezenta metodele sale avansate de tăiere a coralilor.

 

 

 

 

EXPOZIȚII

Betta

De peste 650 ani, Betta splendes, peștele luptător din Thailanda este cunoscut pentru comportamentul extrem de teritorial și agresiv al masculilor. Prin reproducere selectivă s-au obținut diferite culori și modele, exemplare spectaculoase cu forme superbe ale înotătoarelor și culori incredibile. În showroom-ul prezent la BAM se pot admira mii de exemplare ale acestui nestemat asiatic.

 

Nevertebrate

Peștii nu sunt singurele viețuitoare pe care putem să le găzduim în acvarii. Nevertebratele sunt creaturi ce completează un layout prin formă, culoare, comportament. O expoziție de nevertebrate va fi prezentată în cadrul evenimentului.

 

 

Killifish

Killifish este un grup de pești ce include mai mult de 350 specii. Aceste specii trăiesc în habitate naturale ce suferă modificări în timpul anului, inclusiv perioade lungi de secetă când unele zone devin absolut uscate. Caracteristica biologică ce permite acestor specii să nu dispară este legată de reproducerea lor. Oul, odată fertilizat trece printr-o perioadă de hibernare variabilă în timp (de la săptămâni la multe luni). Icrele rămân îngropate în pământ sau prinse în amalgamul de frunze moarte, nămol, etc. După acestă perioadă de hibernare, când primesc anumiți stimuli (rehidratare, o anumită temperatură) are loc eclozarea și ciclul se reia. Este uimitor cum o specie a evoluat și a dezvoltat atâtea modele și culori. Toate acestea pot fi văzute la expoziția din cadrul BAM.

 

Prin urmare, colegii spanioli promit mult. Discuții interesante, exemplificări cu ajutorul workshopurilor, expoziții și un concurs interesant. Organizare excelentă, ca să nu mai vorbim despre premii, cadouri, combinarea evenimentului cu târgul pet Mascota ’11 sau despre reducerea de 6% la cazare, oferită de majoritatea hotelurilor din zonă pentru participanții la BAM, în baza unui voucher.

Sună extraordinar, nu-i așa? O să vă ținem la curent cu evoluția evenimentului.

 

Citește și..

 

 

Pe aceeași temă:

No Comments - Leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Welcome , today is Sunday, 16/06/2024