ASE – Aquatic Scapers Europe

by Kin
Categories: Concursuri
Comments: No Comments
Published on: 13/08/2011

ASE este o asociație ale cărei baze au fost puse de oameni interesați de arta acvariilor plantate. În ordinea numerelor de pe tricou, fondatorii sunt: Carsten Logemann și Frank Logemann, reprezentanții ADA în Germania și Tobias Coring, proprietarul binecunoscutului magazin Aquasabi.de și totodată fondatorul comunității germane de aquascaping Flowgrow.de. Ei au dorit să pună bazele unei scene a aquascapingului european și putem spune cu tărie că au reușit chiar dacă apartenența participanților la această competiție nu s-a limitat la acest continent.

Fondatorii ASE organizează anual o convenție în luna Mai, în cadrul căreia se anunță și se decorează câștigătorii și se desfășoara atât workshopuri pe diverse teme asociate căt și alte evenimente de profil. Concursul datând din 2009 tocmai a disputat a 3-a ediție. “Faima și gloria”, ca să mă exprim mai plastic, nu sunt singurele premii, acestea fiind secondate de o sumă totală de 1800 euro împarțită asupra primilor 3 câștigători de la fiecare din cele două categorii, Standard și Nano. Participarea rămâne gratuită.

Juriul Aquatic Scapers Europe cuprinde oameni cu nume sonor în industria aquascapingului. Cunoscutul aquascaper german Oliver Knott face echipă cu Eu It Hai, boss-ul pepinierei Oriental Aquarium, Tobias Coring (unul dintre organizatori), dar și cu Gary Wu, aquascaper de succes despre care o să vorbim mai multe într-un alt articol dedicat domniei sale și colegilor de la CAU-Aqua. Din echipa decizională mai fac parte A.J. Judy Prajitno Putra și Luca Galarraga. Criteriul de jurizare cu cea mai mare pondere în nota finală este creativitatea, urmează designul layoutului și sănătatea plantelor, iar în încheiere ponderea cea mai mică o deține calitatea fotografiei.

De menționat că ASE acceptă numai o participare/persoană/categorie. Deci orice participant poate înscrie maxim doua acvarii, unul la Standard și celălalt la Nano. Mai mult decât atât, dorința organizatorilor este să prezinte primii bazinele participante, deci cine și-a înscris layout-ul întâi la IAPLC sau AGA, are șanse de a fi descalificat.

La ultima ediție Aquatic Scapers Europe, datorită unor probleme închiderea înscrierilor a fost amânată cu 5 zile, dupa care și alegerea câștigătorilor a primit același tratament. În final, pe 20 aprilie s-au anunțat marii câștigători. 134 layouturi au fost înscrise, dintre care 83 în categoria Standard și 51 în categoria Nano. Locul 1 la categoria Standard a fost ocupat de vietnamezul Ngo Truong Thinh cu un setup de 216 litri catalogat “piesă de artă” de către Luca Galarraga, iar pe primul loc la categoria Nano s-a clasat Hector Baca din Mexic, cu un bine proporționat mini-mountainscape de 40 litri. De notat faptul că țara noastră a fost reprezentată de Răzvan Pop cu Magic Jungle pe locul 83, Ciubotariu Ioan-Sergiu cu Cycle of life pe locul 65, Alexandru Calance cu Somewhere pe locul 42, Claudiu Truță cu Only time pe 39 și Andrei Duță cu The Farm pe locul 34.

 

În continuare vă prezint primele 10 locuri de la categoria Nano:

 

Și primele 10 locuri de la categoria Standard:

 

 

Pe aceeași temă:

No Comments - Leave a comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Welcome , today is Saturday, 23/09/2023